No a la violència de gènere.


no violencia de generoFa un any, tal dia com a avui,  Sóller es va veure consternat per un cas de violència de gènere. Ja no es tractà de veure-ho per la televisió o que ens ho contin des de llocs llunyans, tots ens ho vàrem sentir molt aprop i encara ara recordam amb pesar que es pugui segar una vida d’aquesta manera.

Des del Karate Sóller expressam un contundent 

NO A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

Per estadística les dones estan 4 vegades més exposades a una agressió que els homes, és lògic pensar que una dona sigui una víctima més fàcil d’abordar que atacar un home, per la constitució física generalment més feble i també per connotacions socials.  

Val a dir que es calcula que a Espanya hi ha una agressió sexual cada 8 minuts (ja sigui consumada o no) , i la violència de gènere moltes vegades només és visible quan la dona denúncia o quan els mitjans ens donen la fatídica notícia de l’assassinat d’una dona a mans de la seva parella.

No és cap desbarat que les dones es plantegin seriosament la possibilitat d’aprendre a defensar-se. Les persones que desconeixen les Arts Marcials poden pensar és un esport violent, arriscat, que és només per a homes i que no aporta res més que saber barallar.

Res més lluny de la veritat.

 

La pràcti1406 curs varis 2ca de les Arts Marcials millora l’auto-estima, et fa més fort tant físicament com mentalment, aporta agilitat, concentració mental, reafirma els teus valors i et farà conèixer-te millor a tu mateix.

La defensa personal aporta seguretat i està enfocada a aconseguir una ràpida reacció i sobretot efectivitat.

Com sempre, s’ha de tenir en compte un principi: prevenir i preveure les situacions d’imminent perill, és guanyar per endavant una baralla; però quan això no és possible, la persona que ha practicat qualsevol tipus de defensa personal, sabrà:

  •  Reconèixer un atac i actuar instintivament d’una forma defensiva.

 

  •  Mantenir una distància de seguretat. 48- Jitka i MiquelUtilitzar esquives i desplaçaments per evitar l’agressió.

 

  •  Col·locar el cos per tal de reduir els angles d’atac.

 

 

  •  Utilitzar la 1406 curs varisvista perifèrica, no sols centrada en l’agressor, per reconèixer  si hi ha més agressors i per veure si podem utilitzar objectes que captem com armes.

 

 

  •  Saber actuar amb resolució i simplicitat (les floritures i tècniques espectaculars són per al cinema), girs per amollar-se, luxacions, immobilitzacions, desequilibris …06- Nerea i David

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s