Competicions: iniciam la temporada!


160923-kime-i-kiaisAcabam de començar el setembre i ja estam amb rabiosa activitat!

160923-concentracio 160923-amb-camiseta

160923-kime-i-kiais-sipi

 

 

 

 

 

 

Andreu Moreno Ameller. aronja

Hi participarà Andreu Moreno en Kumite, que comença la seva rodadura en el món de la competició.

 

RB hor XCR
Xisco Jr.

Mentre que Xisco Casasnovas Jr. hi participarà en la modalitat de Katas.

 

veure crònica de l’encontre

La novetat, aquesta vegada, és que en les funcions de coach els acompanyarà en Xisco, ja que hi ha nova normativa en la organització (per aquesta vegada, no actuarà d’àrbitre).  Molta sort a l’equip Karate Sóller, fora nervis i bon rendiment, sobretot gaudiu de la vostra participació!

Enguany hi ha un bon grupet interessat en anar a competir, per això es preparen d’una manera espec160816 equip K entreno estiuial, perquè no es pot oblidar que el món de la competició és molt ampli i desenvolupa aptituds i actituds que els enriqueixen, però també la participació en els campionats requereix un esforç major i constitueix un camí d’autosuperació personal i també de feina en equip.

Ens fan pensar que hi haurà sorpreses i magnífiques experiències!

KASO6En el Karate Sóller, volem impulsar un gran esperit de respecte, que és un principi comú en totes les Arts Marcials, i que és bàsic per prosperar en el món de la competició:

El/la  karateka es trobarà una estructura organitzativa, unes normes fixades arran de molts anys d’experiència, un panell arbitral que fa feina voluntàriament per a la promoció del Karate, uns adversaris que també es preparen i dediquen temps i esforç per guanyar, tècniques i tàctiques, noblesa i/o picaresca, experiències positives i «poalades d’aigua freda», etc. I tot aquest engranatge s’ha de respectar des del principi al final, s’ha d’aprendre a jugar i cercar adaptar-se a l’àmbit per dominar-lo i trionfar!

Cosa que no és fàcil: s’han d’assumir les indicacions de l’entrenador gairebé cegament, responent amb esforç, encara que s’escapin a la nostra comprensió. S’han d’acceptar les decisions arbitrals/organitzatives encara que, de vegades, ens creiem que hi sortim perjudicats (quan el vent bufa a favor ningú piula!), s’ha de saber combinar ambició i modestia; s’ha de demostrar seguretat i lluita però també saber reconèixer els propis punts dèbils per superar-los; s’ha de trobar la força en la derrota i la humiltat en la victòria… i més!

Per acabar un aclariment: En el nostre Club, l’opció de competir és personal de cada practicant, perquè el Karate és molt ric i complex i es pot desenvolupar per moltes vies:

  • La competició és una experiència que exigeix constància i esforç i que pot enriquir i reforçar el caràcter, és recomanable pels esperits més competitius sempre que estiguin disposats a tenir-hi una dedicació extra. Comptareu amb el nostre suport!
  • Per una altra banda, ser un/una karateka complet/a sense ser competidor també és una opció, igual de bona. Perquè es pot desenvolupar perfectament la pràctica des de l’òptica més tradicional, amb tots els seus caires. (Això sí, les proves de nivell també conformen un exercici d’autocontrol i determinació, obligant a superar «empegueiments i pors escèniques»)

jirafa-imagen-animada-0078

 

 

 

Un comentario

  1. […] Davant aquests titulars que han copat les notícies esportives els darrers dies (“batalla campal entre pares a un partit de futbol infantil a Alaró“), el Karate Sóller volem manifestar el nostre rebuig davant aquest lamentable esdeveniment i, sempre, davant aquests tipus d’actituds en l’àmbit esportiu i també fora d’ell. I us convidam a re-llegir com donávem nosaltres la benvinguda a la temporada de competicions el passat setembre: Competicions: iniciam la temporada […]

    Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s